Priori Piano Quartet

Eline Bergmann, piano 

Eline studeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Alexander Makarov en Gerben Makkes van der Deijl. In 2001 studeerde ze af bij de Hongaarse pianiste Klára Würtz en vervolgde haar pianostudie aan de Franz Liszt Academie te Boedapest. Aan het Conservatorio di musica in Perugia heeft ze zich verdiept in kamermuziek o.l.v. Costantino Mastroprimiano.

Eline heeft solorecitals gegeven door heel Nederland met als hoogtepunt een live optreden voor Radio 4 vanuit het Concertgebouw Amsterdam. In mei 2012 heeft ze haar debuut gemaakt in de Verenigde Staten (Pasadena, Californië). In februari 2014 was ze op tournee door Azië en speelde ze in Maleisië, Brunei en Singapore. 

Eline werkt sinds een aantal jaren samen met sopraan Else-Linde Buitenhuis, samen hebben ze veelvuldig het programma getiteld “Sole e Amore” uitgevoerd. Eline is tevens afgestudeerd in Romaanse talen en culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is verbonden als docent piano aan het CKV Almere waar zij zich ontfermt over jong talent. Tevens werk Eline vanuit haar studio in Amsterdam als pianiste en docent piano/Italiaans.

Rossitza Ovtcharova, viool

De Bulgaarse violiste Rossitza Ovtcharova studeerde aan de conservatoria van Wenen, Groningen, Den Haag en Amsterdam, waar ze haar Master diploma behaalde. Haar pedagogen waren onder andere Günter Pichler, Istvan Parkanij en Vesko Eschkenazy (concertmeester Koninklijk Concertgebouworkest).

Als solist heeft Rossitza opgetreden op verschillende internationale muziekfestivals, zoals het Festival Pablo Casals (Frankrijk) en ”Varna Summer” (Bulgarije). Zij was eerste-prijswinner bij de internationale concoursen "Peter de Grote" (Nederland) en “The Coast of Hope” (Bulgarije).

Als mede-oprichter van de “Infinity Piano trio” en het duo “Helder”  is ze regelmatig  op verschillende podia in Nederland, Italië, Zweden, Frankrijk en Bulgarije te beluisteren. Ze heeft gewerkt voor het Nederlands Filharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, het Residentie Orkest en de New European Ensemble. 

Manuel Visser, altviool

Manuel Visser behaalde zijn diploma’s aan het Conservatorium van Amsterdam en kreeg hier les van Michael Gieler en Jürgen Kussmaul. Na deze studie deed hij een ‘Postgraduate’ studie aan het ‘Mozarteum’ te Salzburg bij Prof. Peter Langgartner en volgde hij lessen bij Garth Knox om zich ook meer te kunnen specialiseren in de hedendaagse muziek.

Manuel is momenteel vooral actief als kamermusicus in diverse ensembles, waaronder Ensemble Scala en het Valerius Ensemble. Manuel is ook geregeld gastaanvoerder bij orkesten als het Orkest van het Oosten en Orchestre de Chambre du Luxembourg.

Sinds 2010 ontwikkelt Manuel zich ook als dirigent. Hij dirigeert momenteel onder andere het orkest van de ‘Academie Muzikaal Talent’, bestaande uit de meest getalenteerde jonge muziek talenten in Nederland.

Sanne van der Horst, cello

Sanne van der Horst studeerde achtereenvolgens bij Paul Uyterlinde in Enschede, Marien van Staalen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en als uitwisselingsstudente aan The Royal College of Music te Londen bij Jerome Pernoo en Jennifer Ward-Clarke (barokcello). Tot slot behaalde zij haar Master in Den Haag bij Harro Ruysenaars.

Gedurende ruim 8 jaar maakte zij deel uit van het Rodin Pianotrio. Sanne is remplacant in o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Philharmonie Zuidnederland en het Orkest van het Oosten. Daarnaast maakt zij deel uit van het Cello8tet Amsterdam, het Couperus Cellokwartet en Ensemble BloedRood.